POLITIKA ZASEBNOSTI

 

Zavzemamo se za zaščito vaše zasebnosti. Ta Politika zasebnosti velja za uporabnike spletnega mesta www.vilaalpina.si in njegove podstrani ter opisuje, kako zbiramo, uporabljamo in razkrivamo vaše osebne podatke.

 

Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja oziroma obišče spletno stran www.vilaalpina.si. Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da se strinja s to Politiko zasebnosti. Uporabnik se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta strinja s spremembami.

 

To politiko lahko občasno spremenimo ali dopolnimo. Da boste obveščeni glede sprememb, ki zadevajo vaše osebne podatke, to stran redno obiskujte.

 

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

 

Osebne podatke uporabnikov skrbno varujemo v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679 (GDPR) in Zakon o varstvu osebnih podatkov – ZVOP-2) in politiko zasebnosti in piškotkov. Posredovane podatke uporabljamo samo za namene, povezane z našim poslovanjem.

 

 

UPRAVLJAVEC OSEBNIH PODATKOV

 

Upravljavec osebnih podatkov je podjetje Burja Hoteli d.o.o., Bonifacijeva ulica 11, 6330 Piran, Slovenija (v nadaljevanju: »mi«).

 

Upravljavec osebnih podatkov ne iznaša v tretje države (izven držav članic Evropskega gospodarskega prostora – članice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein) in v mednarodne organizacije, razen v ZDA, in sicer v okviru koriščenja storitev ponudnika Google pri čemer je pogodbeni obdelovalec iz ZDA vključen v program Zasebnostnega ščita EU-ZDA (Privacy Shield). Upravljalec lahko osebne podatke razkrije organom kazenskega pregona in drugim vladnim organom, če je to pogojeno z zakonodajo ali nujno potrebno za preprečitev, zaznavanje ali pregon kaznivih dejanj in prevar.

 

 

OBDELOVALEC OSEBNIH PODATKOV

 

Vaše osebne podatke načeloma obdelujejo le naši zaposleni, ki so zavezani k zaupnosti in jih redno izobražujemo in usposabljamo za varno ravnanje s podatki.

 

Sodelujemo tudi z zunanjimi ponudniki storitev, ki podatke obdelujejo izključno v našem imenu. Ta postopek služi namenom omogočanja rezervacij in plačil za rezervacije, podporne analitične in tržne storitve, izboljšanje storitve in uporabniške izkušnje idr.

 

Pogodbeni obdelovalci, s katerimi sodeluje podjetje, so predvsem:

  • računovodske storitve in drugi ponudniki pravnega ter poslovnega svetovanja;
  • vzdrževalci infrastrukture (varnostne storitve);
  • vzdrževalci informacijskih sistemov;
  • ponudniki e-poštnih storitev in ponudniki programske opreme, storitev v oblaku (npr. Microsoft, Google);
  • ponudniki družabnih omrežij in spletnega oglaševanja (Google, Facebook, Instagram ipd.).

 

Obdelovalci nimajo dovoljenja za deljenje osebnih podatkov za njihove lastne, tuje namene ali posredovanje tretjim osebam ali v tretje države.

 

 

ZBIRANJE OSEBNIH PODATKOV

 

Vaše osebne podatke pridobivamo, ko se identificirate pri koriščenju naših storitev oz. pri nakupu, nas kontaktirate po elektronski pošti, telefonu, v pisni obliki ali prek socialnih omrežij, ko izpolnite katere koli vnosne obrazce, naročite naše storitve, ko uporabljate našo spletno stran in njene funkcije ali na kakršen koli drug način, s katerim nam posredujete osebne podatke.

 

IP-jev ne povezujemo z osebami in vsak uporabnik spletnega mesta je anonimen. Anonimne podatke o vaši uporabi naše spletne strani zbiramo s pomočjo piškotkov in podobnih tehnologij. Več informacij o tem, kako uporabljamo te tehnologije za zbiranje informacij o vas, najdete v Politiki piškotkov.

 

Vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo, vključujejo:

  • uporabnikovo ime, priimek, elektronski naslov in država;
  • podatki o kreditni kartici (vrsta kartice, številka kartice, datum poteka veljavnosti in CVC koda);
  • podatki o bivanju gosta, vključno z datumom prihoda in odhoda, posebnimi zahtevami, preferencami glede storitev (vključno s preferencami glede sobe, storitev ali drugimi uporabljenimi storitvami);
  • elektronski naslov za obveščanje o promocijah in posebnih ponudbah prek e-novic;
  • davčna in matična številka (če je uporabnik naših storitev pravna oseba).

 

Vse prejete podatke bomo uporabili izključno za komunikacijo glede nudenja naših storitev, za opravljanje in urejanje spletnih rezervacij, za zagotavljanje podpore strankam in za oglaševalske dejavnosti v okviru zakonodaje.

 

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

 

Za zagotavljanje varovanja osebnih podatkov izvajamo vse potrebne pravne, organizacijske in ustrezne logistično-tehnične postopke in ukrepe.

 

Preprečujemo dostop nepooblaščenim osebam do osebnih podatkov, prostorov, opreme in programske opreme, kjer so podatki hranjeni. Zagotavljamo učinkovit način blokiranja, uničenja, izbrisa ali anonimiziranja osebnih podatkov. Omogočamo poznejše ugotavljanje, kdaj so bili posamezni osebni podatki uporabljeni in vneseni v zbirko podatkov in kdo je to storil, in sicer za obdobje, za katero se posamezni podatki shranjujejo.

 

 

ROK HRAMBE PODATKOV

 

Osebne podatke hranimo toliko časa, kolikor je to potrebno za dosego posameznega namena, zaradi katerega smo jih zbirali ali nadalje obdelovali. Obdobje hrambe je odvisno od podlage, zaradi katere smo podatke obdelovali, in namena obdelave.

 

Večino vaših osebnih podatkov, zbranih z namenom koriščenja naših storitev oz. produktov, hranimo za obdobje trajanja poslovnega razmerja, temu pa prištejemo obdobje, v katerem je mogoče uveljavljati pravne zahtevke v zvezi s poslovnim razmerjem (običajno je to obdobje 5 let, kot je splošni zastaralni rok po Obligacijskem zakoniku). Kadar so vaši podatki navedeni na izdanem računu, jih zaradi davčnih predpisov hranimo 10 let od izdaje računa.

 

V primerih, ko ste nam podali izrecno privolitev za obdelavo, vaše osebne podatke hranimo v obdobju, za katero ste privolili v obdelavo vaših podatkov oziroma do vašega preklica privolitve.

 

 

OSTALE SPLETNE STRANI

 

Naša spletna stran lahko občasno vsebuje povezave do in s spletnih strani naših partnerskih omrežij, oglaševalcev ali povezanih družb. Če sledite povezavi, na katero od teh spletnih strani, prosimo, da upoštevate, da imajo te spletne strani lahko vsaka svojo politiko zasebnosti ter da ne sprejemamo nobene odgovornosti ali obveznosti za te politike zasebnosti. Preden tem spletnim stranem posredujete kakšne koli osebne podatke, svetujemo, da preverite njihovo politiko zasebnosti.

 

 

PRAVICE POSAMEZNIKA

 

Skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja področje varstva osebnih podatkov, imate pravico dano privolitev kadarkoli preklicati, zahtevati vpogled, popravek, omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, in sicer tako, da nas o tem obvestite pisno po pošti na naslov Burja Hoteli d.o.o., Bonifacijeva ulica 11, 6330 Piran ali preko elektronske pošte info@vilalpina.si. Na navedeni naslov lahko podate tudi pritožbo v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

 

Pritožbo glede obdelave vaših osebnih podatkov lahko podate tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije na naslovu: Dunajska 22, 1000 Ljubljana (e-naslov: gp.ip@ip-rs.si, spletna stran: www.ip-rs.si).

 

 

RAVNANJE V PRIMERU KRŠITEV

 

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bomo nemudoma izvedli vse notranje in zunanje ukrepe (tehnične, organizacijske) za zaščito pravic in interesov posameznika. Vsakega od prizadetih bomo o tem obvestili, prav tako bomo s tem seznanili pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

 

 

Ta Politika zasebnosti začne veljati 1. aprila 2021.
Trenutno vreme

Bled, Slovenia

7.4°C / 45.32°F

Povežite se in ostanite povezani.

Spremljajte nas na družbenih omrežjih in ostanite na tekočem z najnovejšimi novicami in ekskluzivnimi ponudbami.

Rezerviraj zdaj